ja jechałem dzisiaj taxi 1.9 tdi 90km facet miał nalatane 700kkm i mówił ze 2 turbawki poszły i nic poza tym tylko normalny serwis
Największy przebieg Octavii?
Zwiń
X
-
Moja ma 256 tys. Sprowadzona z niemiec 3 tygodnie temu. Mam nadzieję że długo u mnie zabawi. Po wpisach w książce pojazdu wygląda na to że tylko były robione podstawowe sprawy typu olej, płyny itp.
Pozdrawiam Juhas.Juhas
Octavia Combi 1,9 tdi 110 KM, 2000 rok
Suzuki RF 900 R, 145 KM, 1996 rok
Komentarz
-
-
kiedy kupowalem maja zadzwonilem do ASO i pytalem o te silniki jakie maja tam najwieksze zarejestrowane przebiegi. powiedzieli mi, ze u nich najwiecej bylo 500 kkm.
pozniej rozmawialem z mechanikiem u mnie, spcjalizuje sie sie w diesel'ach VW. potwierdzil, z tym, ze "niektorzy robia wiecej a niektorzy mniej ... zalezy" powiedzial. no i wtedy kupilem ten samochod.
a i jeszcze. bylem w tym roku w hannowerze patrzylem na taksowki. lataja tam: MESIE, VW PASSATY, TOURANY I UWAGA OCTAVIE II, WSZYSTKO DIESEL. INNYCH MAREK TAM NIE WIDZIALEM. no moze są ale nie widzialem. a jakies ZAFIRY na gaz ziemny.
MESIE NA TAXI MAJA TAM NALATANE PO 700, 800 KKM I DALEJ JEZDZI TO WSZYSTKO NA 3 ZMIANY, CZASAMI NAWET SILNIKOW NIE GASZA JAK JEST ZIMNIEJ.pozdrawiam,
Frank Bullitt " You sell whatever you want, but don't sell it here tonight."
Komentarz
-
-
350.000 idzie zrobic bez problemów wiem bo tyle ma moja Octa. Z biegiem lat auto staje sie coraz glosniejsze ale o wiekszych usterkach nie ma mowy. Mysle ze 600.000 Km to wielkość rozsadna jak na taki silnik . Jeżeli ludzie na Beczkach zrobili 1.000.000 km to dlaczego octa ma nie dać rady ;-)Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Czytałem ostatnio gdzieś na necie o Octavii 1 1.9TDI 81kw. Jeździła w firmie na trasie bodajże Polska-Czechy. W kilka lat zrobili 500kkm wszystko było cacy, jednak niedopilnowali wymiany rozrządu i silnik rozbebeszyło... szkoda Oktavki, jednak uważam, że zeszła z honorem, a jej narządy na pewno posłużą innym :roll: rispekt. 8)
Komentarz
-
-
194kkm i jedzie dalej a wcale go nie oszczedzam.
Przeklywka wymieniona raz i czujnik temperatury cieczy. Wiecej niekojarze, nieprzypominam sobie.
Czuc, ze auto troche zeslablo. Zwlaszcza kumpel, ktory ma TDI 90KM z 2004r. po przejazdzce moim to stwierdzilMoze to przeplywka niedlugo odmowi posluszenstwa :?: Dlatego gorzej idzie.
Komentarz
-
-
To teraz z innej strony,
Znajomy był przedstawicielem w firmie z Wrocławia,
latał O1, zrobił 90kkm, w ciągu 7 miesięcy wymienili mu silnik, 2 skrzynie, 2 mise olejowe i 7 szyb czołowych
To się nazywa bezawaryjność, zakatował czeszke na śmierć
[ Dodano: Pon 16 Cze, 08 16:56 ]
U mnie 33 kkm i wszystko cacyNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121moj wujaszek pomyka octavia z 99r TDi 110KM i jezdzi co tydzien do niemiec nia(ma komis tu i tam)
i ostatnio jak bylem u niego to na liczniku widnial 670tys km czy cos takiego
dla niego nie sa to duze przebiegi bo poprzednio mial passata 1.8 benzyna z 91r
ktora sprzedal jak miala 1.300.000 km bez napraw
on aut nie serwisuje wyznaje zasade skoro kupilem to ma chodzic!!!!
i tylko leje olej motula(z niemiec bo w polsce to nic nie wiadomo) no i stara sie tankowac w niemczech z octavi jest bardziej zadowolony bo jak twierdzi malo pali a na autosradzie w niemczech fajnie pognac 200km/h przy umiarkowanym spalaniu
i to jego zawsze pytamy sie co kupick i zawsze jest super
[ Dodano: Pon 16 Cze, 08 18:45 ]
Zamieszczone przez cieqSerwisuje u mnie autko taki jeden myśliwy, ma Octavie tdi 90KM, nalatane chyba 407 000 km z czego 407 000 km na opale :shock: i nic się nie dzieje! Absolutnie nic!Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Znajomy ma O1 TDI z silnikiem 90 KM rocznik 98 elegance combi i ma przebieg 890000 (sam widziałem )- wymieniał przepływke (kilka razy ) wydech 3 albo 4 razy -(nie pamięta) szczotkotrzymacze 2 razy , raz mechanizm wycieraczek ,jakiś czujnik na silniku (chyba temp.cieczy ) jeden raz sprzegło ,3 albo 4 komplety swiec żarowych i wiaderko żarówek :P
Jeździ co drugi dzień do Warszawy z Rybnika - powiedział ze zna każdą dziurę :twisted: na pamięć !!
Czyli praktycznie sama obsługa - i bez żadnej awarii !!!!!!!!!!!!!!!!
A-ha - facet bardzo dba o auto !! jest perfekcjonistą wyłącza samochód po paru minutach po trasie nie przekracza 160 ,olej leje shela long live NO I GENERALNIE DBA O FURE pierwszy rzut oka i nie dajecie wiecej niż 100 tkmm!! to auto wyglada jakby mialo 2-3 lata !!
Ja sam jestem w szoku , i moja kobieta ktora sie na tym w ogóle nie zna :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoJeździ co drugi dzień do Warszawy z Rybnika - powiedział ze zna każdą dziurę na pamięć !!
Czyli praktycznie sama obsługa - i bez żadnej awarii !!!!!!!!!!!!!!!!
A-ha - facet bardzo dba o auto !! jest perfekcjonistą wyłącza samochód po paru minutach po trasie nie przekracza 160 ,olej leje shela long live NO I GENERALNIE DBA O FURE pierwszy rzut oka i nie dajecie wiecej niż 100 tkmm!! to auto wyglada jakby mialo 2-3 lata !!
Ja sam jestem w szoku , i moja kobieta ktora sie na tym w ogóle nie zna
Zamieszczone przez blackspotNie ma się co oszukiwać nasze O2 ze swoja elektronikaByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
swoją drogą trzeba być totalnym naiwniakiem :twisted: , żeby kupując używany 6-10 letni samochód z silnikiem diesla sugerować się stanem licznika. Generalnie 8 letnia oktavka z tdi ma nalatane jakieś 250-300tys km. Jednak auto z zachodu po takim przebiegu jest w znacznie lepszej kondycji - głównie jeżeli chodzi o zawieszenie i układ jezdny.
Komentarz
-
Komentarz